Specksalat - Sałatka Ziemniaczana z Boczkiem

trudność: łatwe
czas wykonania: 45 min.

Składniki

  • 1/2 kg ziemniaków
  • 1 półlitrowy słoik ogórków konserwowych
  • 1 cebula
  • 5 łyżek boczku pokrojonego w kostkę
  • trochę octu jabłkowego
  • 5 łyżek musztardy francuskiej Roleski

Sposób wykonania

Gotujemy ziemniaki w łupinach aż będą prawie miękkie.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
Boczek również podsmażamy.
Gorące ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, a następnie mieszamy je z podsmażoną cebulą i boczkiem. Dodajemy ogórki pokrojone w plasterki, odrobinę octu jabłkowego i musztardę francuską. Całość dokładnie mieszamy. Dzięki dodatkowi musztardy nie musimy dodawać już innych przypraw. Sałatka jest nie tylko smaczna, ale i bardzo sycąca.

ZALOGUJ SIĘ BY DODAĆ KOMENTARZ


Agroturystyczne gospodarstwo z Krostkowa zaprasza na wypoczynek w urokliwej Dolinie noteci